Darabolás - Aprítás:


Annak érdekében, ahogy az almából a gyümölcscukor az erjedés folyamán minél könnyebben és gyorsabban alkohollá alakuljon érdemes azt minél apróbb darabokra vágni. Az aprítás célja az alma szövetek szétroncsolása, a cukor tartalmú almalé feltárása! A sejtekben oldott cukrok felszabadulnak, így az élesztők könnyen be tudják indítani az erjedés folyamatát.

Darabolásnál használható eszközök: Kés, az alma darabolásához, ( a szőlődaráló, a kerek formát nem tudja összezúzni ezért azt előbb legalább 4 felé illik vágni ) szőlődaráló, gyümölcsaprító,  fúrógépbe fogható habarcskeverő ,
házilag készített fúrógépbe fogható éles keverő-vágó eszköz stb.
Házilag készített fúrógépbe fogható daráló
Házilag készített fúrógépbe fogható daráló